In het najaar 2014 begon ik (Helena) met het maken van “sneeuwpotten” waar ik vensters voor nodig had. Het venster maken was handmatig werk door middel van knippen en plakken. Leuk maar erg tijdroven. Vandaar kwam de vraag naar voren “kan dit niet handiger?” En ja daar was de Silhouette Cameo. Een computergestuurde snijmachine die dit werkje veel makkelijker maakte. Maar goed na de winter geen sneeuwpotten meer dus werd de snijmachine voor andere projecten gebruikt. Van klokjes bedrukken, tekstborden en andere woonaccessoires. Leuk om te ontvangen en nog leuker om te geven.

gepersonaliseerde cadeausIn de omgeving Westerkwartier kwam steeds meer vraag naar deze leuke gepersonaliseerde cadeaus vandaar dat ik een Facebookpagina ben gestart om te laten zien wat ik allemaal maak. Deze pagina moest natuurlijk ook een naam hebben maar dat was niet heel moeilijk om te bedenken. Bobeans is een samenvoeging van de namen van onze twee grijze “monsters”. Dit zijn onze twee britse kortharen met de namen Bobbie en Beans. Vandaar dat de naam werd Bobeans vinyldesign.

Het idee om een bedrijf te beginnen was een logische vervolgstap, ik vond dat de omgeving van Leek wel een extra (web)winkel kon gebruiken in originele woonaccessoires. Vandaar de spannende stap om mij in te schrijven bij de Kamer van Koophandel en officieel mijn bedrijf te starten. Dan begint het regelen van een logo laten ontwerpen tot het ontwikkelen van een huisstijl en natuurlijk het bouwen van een website met daarin een webshop